Firenzen vuoteni 2015 aikana Angel Academy or Art:ssa pääsin vasta ihan lopuksi käsiksi öljyvärimaalaukseen, kun sain viimeisteltyä grisaillemaalauksen Davidin kasvoista — juuri ennen kotiin paluuta.
Jäin jo silloin kaipaamaan lisäoppia ihmiskehon maalaamisesta, joten päätin tuolloin osallistua kesän 2016 työpajaan jota ohjaa koulun arvostettu opettaja ja taiteilija Jered W.
Ensimmäiset kaksi päivää on nyt mennyt perusasioissa. Olen kaivannutkin elävästä mallista piirtämistä ja maalaamista! Tämä viikko menee perusteissa, ja ensi viikko käytetään sitten yhden maalauksen tekemiseen alusta niin loppuun kuin mahdollista. Tämä työpaja on todella hyvä tilaisuus oppia lisää, jonka hyödynnän kyllä täysillä!
Majoitumme tutulla San Niccolon alueella Arnon eteläpuolella. On mukava käydä tutuissa kotikadun rafloissa.
En tiedä vastailetko kommentteihin, mutta alkoi tässä myös houkuttaa workshop Firenzessä. Paljonkohan asumiseen mahtaa mennä rahaa?
Hintahaitari on laaja, riippuu paljon sijainnista ja mikä on oma vaatimustaso. Kesällä tietysti kaikki on kalliimpaa. Kouluilla on workshoppeja nykyään myös keväisin jolloin hinnat voivat olla halvempia. Koulu lähettää pyytäessä myös listan jossa eri tasoisia majoituksia. Vaikea siis sanoa suoraan mitään summia. Esimerkiksi booking.com selailu antaa jotain osviittaa. Sieltä löytyy sekä hotelleja että huoneistoja. Jos mukaan tulee muitakin, huoneisto saattaa tulla halvemmaksikin kun kustannus jakautuu useamman kesken.
Ok kiitos, pitää katsella (tällä hetkellä on 3000 säästössä ja sitä pohdin, että kauanko pitää säästää :)). Eli turistisesonkina ei kannata mennä.
Taidan lukea myös vanhan blogisi läpi, kun ehdin. Oliko muuten jotain oppilaiden kesken jaettua inside-tietoa, niin kuin Angel Academy vs. Florence Academy of Art?
Turistisesonkinakin saattaa löytää hyviä diilejä, ei sen puoleen. Jos valitsee majapaikan kauempaa keskustasta, sekin auttaa. B&B vaihtoehdot kannattaa myös tsekata. Tosin sitten kulkeminen kauempaa koululle vie enemmän aikaa. Bussit on tosin halpoja, reilun euron per matka. Jonkun pyöränromunkin voi ostaa tietysti. Arvostettuja ja hyviä kouluja Firenzessä riittää. Noiden kahden lisäksi Charles H. Cecilin koulu on arvostettu (kävin siellä kahden viikon muotokuvamaalauskurssin), samoin Russian Academy of Art Firenzessä. Kannattaa tutustua heidänkin tarjontaansa. Ja koulujahan on muuallakin, katso mm: http://www.artrenewal.org/pages/ateliers.php.
Oma kokemukseni on että kannattaa harjoitella paljon ennen workshoppia, sellaisia asioita mitä siellä tehdään. Piirtämisen harjoittelu kannattaa aina. Huomasin myös että workshop kannattaa valita oman taitotason mukaan. Ensimmäinen workshoppini oli mestarimaalauksen kopiointikurssi, vaiheessa jossa oma kokemukseni öljyvärien kanssa oli aika vähäistä. Se kannatti, pääsin kopioinnin kautta kärryille paremmin materiaalien hallinnassa. Seuraavaksi otin Cecilin koulusta muotokuvamaalauskurssin, opettajana Nicholas Beer (hyvä opettaja myös, hänellä oma koulu Englannissa: http://sarumstudio.com). Tämä workshop oli minulle tässä vaiheessa hyvä valinta, esimerkiksi suhteessa vaativampaan elävän mallin figuurimaalaukseen, joka oli viimeisin workshoppini viime kesänä. Se oli jopa hieman liian vaativa omalle taitotasolleni, en päässyt niin pitkälle kuin olisin halunnut. Aika tuhraantui vähän toisarvoisiin asioihin, vaikka tietysti opinkin paljon. Workshopin valinta kannattaa siis tehdä huolella, omista lähtökohdista käsin, että saat kurssista irti mahdollisimman paljon eikä tule pettymyksiä, on nämä sen verran kalliita.
Sen verran Angel eroaa Florence Academystä ja Cecilin koulusta, että kahdessa jälkimmäisessä maalataan vain luonnonvalossa kun taas Angelissa on käytössä myös keinovalo. Itse en näe tässä suurta merkitystä, kunhan keinovalaistus on tarkkaan mietitty ja rakennettu niin että ero luonnonvaloon on mahdollisimman pieni. Pohjoisessa Suomessa pelkästään luonnonvalossa maalaaminen supistaa maalaukseen käytettävissä olevan ajan 2-3 tuntiin sydäntalvella. Jos on päivätyö, luonnonvalossa maalaaminen loppuu käytännössä talvikautena kokonaan… Kesällä taas luonnonvaloa tietysti riittää melkein ympärivuorokautiseen maalaamiseen 🙂 Lisäksi FAA ja Cecil käsittääkseni painottavat enemmän sight size -tekniikkaa kuin Angelissa, jossa sitä tehdään lähinnä kipsivalosten ja asetelmien maalaamisessa.
Kannattaa myös valmistautumisen kannalta kävellä ja seistä paljon, vaikka maalaustelineen edessä – kaksi viikkoa seisoen alkaa käymään jossain vaiheessa aika rankaksi. Ja hyvät kengät jalkaan!
Ihanasti jaksat vastailla, kiitos. Ihan aloittelija en ole, mutta on ollut taukoa maalaamisesta – kevääksi aion ottaa Suomessakin mallipiirustusta ja muotokuvaa. Tuo Sarum studio olisi vähän halvempi, £300 viikko, mutta pitäisi varmaan tiedustella mitä siellä päätyisi tekemään. Toisaalta haluaisin käydä Firenzessa ja se tulisi nähtyä samalla.
Jos on liian paljon vaihtoehtoja, minulle käy helposti niin etten osaa päättää ja sitten vain möllötän täällä ja haaveilen. 🙂